Per 1 april 2013 geldt er een chip- en registratieverplichting voor alle pups die vanaf dat moment geboren worden en voor honden die vanaf dat moment ingevoerd worden uit het buitenland.

Als uw hond een stamboom heeft dan zal deze gechipt worden door de Raad van Beheer. Voor honden zonder stamboom kunt U uw hond laten chippen bij de dierenarts of door een beroepsmatige chipper. Beroepsmatige chippers zijn mensen die regelmatig en niet alleen ten eigen gunste chippen.

Ik behoor als gecertifeceerd chipper tot die laatste groep, U kunt bij mij dus terecht voor het chippen van al uw huis(zoog)dieren. Dat kan bij mij in de trimsalon, of ik kom bij U thuis.

De Kosten zijn:
Chippen + Vaccinatieboekje € 12.50  
Registratie BackHomeclub: € 2.50U kunt de verplichte registatie ook zelf regelen
Voorrijkosten thuis chippen: € 5.00 Binnen Etten-Leur
  € 10.00 Binnen cirkel: Breda-Zundert-Roosendaal-Zevenbergen
  € 0.40/km Overige locaties

Ik gebruik de BackHome BioTec chip. Deze chip bestaat uit een gesloten buisje, met daarin een geheugenchip en een spoeltje dat als antenne fungeert. De chip is slechts circa 10 mm lang en heeft een doorsnede van minder dan 2 mm! Het veilige onbreekbare “BioTec” omhulsel zorgt ervoor dat de chip met het weefsel vergroeit en niet door het lichaam wordt afgestoten.

In de microchip is een code opgeslagen. De chip zelf is niet actief. Er zit geen batterijtje in, het dier zal er dus niets van merken en de levensduur is vrijwel onbegrensd. Pas op het moment dat er een afleesapparaat bijgehouden wordt, gebeurt er iets. Het afleesapparaat is een elektromagnetisch gestuurd zend- en ontvangstapparaat. Het afleesapparaat geeft een elektromagnetisch signaal af dat de chip activeert, waarna deze via een radiosignaal met de identificatiecode van het dier antwoordt. Als resultaat verschijnt deze code op het scherm van het afleesapparaat. Een chip wordt daarom ook wel “transponder” genoemd. Omdat het omhulsel van de BackHome BioTec chip onbreekbaar is, is deze veiliger dan een chip in een (breekbaar) glazen buisje.

Na het chippen kan ik de voor de fokker wettelijk verplichte registratie voor U regelen bij de BackHomeclub, een aangewezen database. Hieraan zijn voor een hond eenmalig kosten verbonden, alle verdere mutaties in deze database zijn daarna gratis, voor zowel de fokker als volgende eigenaren. U krijgt van mij een mail met uw accountgegevens zodra ik de chips heb ingevoerd. Vergeet niet de pup af te melden zodra deze verkocht is, de nieuwe eigenaar kan hem daarna op zijn naam zetten.

Waarom voorrijkosten? Mijn streven is om fokkers tegen een aantrekkelijke prijs hun nestje te kunnen laten chippen. Vergelijk de prijs maar met die van uw dierenarts. De marge is dus heel erg klein en als ik gratis bij U thuis zou komen dan moet ik er zelf geld op toe gaan leggen. Met deze vergoeding blijft het dus voor U aantrekkelijk en voor mij ook nog leuk. In deze kosten zijn meegenomen de brandstof en de tijd die nodig is om naar U toe te komen. U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om naar mij toe te komen, dan zijn er geen extra kosten.

Per 29 december 2014 mogen dierenpaspoorten alleen nog maar door dierenartsen worden verkocht. Een hond heeft echter alleen een dierenpaspoort nodig als u met hem buiten Nederland reist, doet U dit niet dan volstaat het vaccinatieboekje. Dit boekje krijgt U bij mij gratis als U mij uw hond laat chippen. Mocht U later alsnog met uw hond naar het buitenland willen dan kunt altijd een dierenpaspoort aanvragen bij uw dierenarts.

Alleen een dierenarts is bevoegd om U hond in te enten, deze zal altijd een officiele sticker in het paspoort plakken.

Klik op een afbeelding hiernaast voor meer info over chippen.